torsdag 9 april 2009

Nästa bok börjar forma sig

Eftersom det har visat sig att min största läsekrets är kvinnor i Amelia Adamo-åldern har jag bröjat bolla idéer med min mamma om nästa bok.

Än så länge vet jag att den ska handla om hur det är att vara nere på botten av ån och den långa vägen tillbaka. Första kapitlet kommer handla om när jag var inlagd på en låst psykisk avdelning. Min mamma kom ihåg att hon tyckte det var så trångt där. Till och med akvariefiskarna hade det trångt. Andra kapitlet kommer handla om när jag sen flyttades till den mer öppna avdelningen på sjunde våningen (jag tyckte det var väldigt spännande när jag åkte hissen upp dit, med tanke på att Åsa Grennvall gjort en bok om psyket som heter just "Sjunde Våningen" (köp den. bästa svenska serieboken ever)). Sen blir det mycket om öppenvården och hur det är att gå i terapi. Eller det kommer inte vara så mycket om det, men samtalen med min teraput kommer jag nog använda som mellanspel för att komma lite djupare in under huden på Micke Sol.
Och så saltar vi det hela med en svartare humor än tidigare. Det här är ju andra boken och precis som Empire Strikes Back så ska den vara mörkare än A New Hope.

Arbetstiteln är: "Psykiskt sjuk"

2 kommentarer:

Meandrunk sa...

Jag vill inte byta ut hjälp mot arne anka, jag vill ha hjälp nuuu. På riktigt.

Mikael Sol sa...

Jag får inte utala mig så mycket om Hjälp, men Kartago kommer komma med ett pressmeddelande om Hjälps framtid.

Flera av de tecknare som varit med i Hjälp kommer få fasta platser i Arne Anka.

Jag älskar också Hjälp btw. Helt opartiskt så klart.